Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Orokorra

Haritz Rodriguez donostiarra 'pommelier' izendatu dute

HaritzRodriguez Haritz Rodriguez, sagardo dastaketa batean.
Irutxuloko Hitza @irutxulo
2025/01/21

American Cider Association erakundeak Haritz Rodriguez (Donostia, 1978) pommelier izendatu du. Hau da, sagardoaren sommelierra. Euskal Herrian eta estatuan titulu hori eskuratzen duen lehendabizikoa da. 122 lagunek baino ez dute mundu osoan, eta sektoreko nazioarteko garrantzitsuena da.

“Lehenik eta behin, atal teoriko bat gainditu behar izan nuen, sagardoaren ekoizpenaren, historiaren eta geografiaren azterketa barne hartzen duena, eta, lehen atal hau gainditu ondoren, azterketa praktikora igaro nintzen, non hautagaiek sagardo batzuk eta haien ezaugarriak deskribatzen asmatu behar genuen, analisi sentsorialaren estandarraren arabera”, azaldu du Rodriguezek.

Urtetan kazetari gisa lanean aritu ondoren, egun gastronomia eta turismo marketinean aholkularia da. Gaztetatik maite du sagardoa Rodriguezek, eta sektore horri begira espezializatu da. Bertako eta nazioarteko sagardoaren sektoreko hainbat eragilerentzat lan egin du, mundu osoko upategi ugari bisitatu ditu eta estilo guztietako ehunka sagardo dastatu ditu. Bere garajean sagardo apardun bat ere egin izan du, baratze abandonatu batetik jasotako sagarrekin, nazioarteko lehiaketa batean zilarrezko domina bat lortu zuena.

Dastaketak eta solasaldiak

Euskal Herriko sagardo denboraldiaren hasierarekin bat egin du Rodriguezen izendapenak. Hemendik aurrera, pommelier gisa lanik ez zaio faltako. Esaterako, Tolosako Ama jatetxean bertako eta nazioarteko hainbat sagardoren dastaketa egingo du laster. Gainera, otsailaren 7an, Chicagoko (AEB) Cider Con jardunaldietan parte hartuko du. Sagardo naturalari buruzko solasaldi bat moderatuko du.

“Sagardoak garatzeko ahalmen handia du eta, eboluzionatzeko, garrantzitsua da ekoizlearen eta kontsumitzailearen artean bitartekari gisa jardungo duten pertsonak izatea. Upategi bakoitzaren atzean dagoen historia kontatu behar da, baita botila bakoitza nola egiten den ere, zabaltzen lagunduz. Pommelierrek zeregin garrantzitsua betetzen dugu lan horretan”, nabarmendu du Rodriguezek.

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.