Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  • Astekaria
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Bereziak
    • Errezetak
    • Behatxulo
    • Txoroskopoa
    • Zorion agurrak
    • Eskelak
    • Zerbitzuak
  • Komunitatea
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Sartu
Errezeta

Fideo rossejata, txibia eta otarrainxkekin

Donostia
Orokorra
(Argazkia: Estitxu Zabala) (Argazkia: Estitxu Zabala)
2019/09/27
Irati Salsamendi

OSAGAIAK
-Zirikilote fideoak
-Txibia
-Otarrainxkak
-Piperbeltza
-Baratxuria
– Tomatea
– Gatza
– Oliba olioa
– All i olia egiteko: Baratxuria, oliba olioa eta arrautza

PRESTAKETA
Lehenengo fume salda egin behar da, otarrainxken buruekin eta azalekin. Salda egina dagoenean, erretiratu, eta paella ontzi batean doratu behar dira baratxuri ale bat, eta fideoak.
Paella ontzi horretan gehitu behar da txibia zatitua, tomatea eta gatza. Dena ongi estali behar da fumearekin, eta behin ongi xurgatu duenean, otarrainxkak jarri behar dira gainean, apaintzeko. Bost minutuz utzi behar da lasai, eta, ondoren, jateko moduan geratzen da.


Cesar Barrera eta Arantza Mendioroz, All i oli jatetxeko jabeak.

«Kataluniako gastronomia ezagutzen dutenak oso gustura ateratzen dira»

Arantza Mendioroz eta Cesar Barrera. (Argazkia: Estitxu Zabala)

Arantza Mendioroz eta Cesar Barrera. (Argazkia: Estitxu Zabala)

Jatetxe kataluniarra da Martuteneko All i oli. Zortzi urte damatzate jatetxearekin Amarako Arantza Mendioroz eta Tarragonako Cesar Barrera senar-emazteek.

Nola sortu zen All i oli?
Arango haraneko familiaren jatetxean du jatorria. Han aritu ginen lanean urtetan, eta beti izan nuen gogoa nire kontura jatetxe bat irekitzeko. Proposamena egin nion Arantzari, eta urtebetera Donostiara etorri ginen. 2011ko martxoaren 30ean ireki genuen jatetxea. Hasieran, lan handia izan genuen, gero egonkortu egin zen, eta orain oso pozik gaude. Bi urte oso gogor igaro genituen Martuteneko zubiaren obrak zirela eta, eta zubia amaitu badute ere, Txomiñeneko lanak ez dira bukatu. Hala ere, gutxinaka gutxinaka jatetxearen egoera hobetzen ari da.

Zein motatako bezeroak dituzue?
Denetarik etortzen da gurera: ohiko bezeroak eta behin bakarrik etortzen direnak. Kataluniako gastronomia ezagutzen dutenak oso gustura ateratzen dira, eta aurretik ezagutzen ez dutenak harrituak geratzen dira. Astean zehar oso lasai ibiltzen gara, eta bereziki asteburuetan izaten dugu lana. Calcotada denboraldia, abendutik maiatzera, izaten da jatetxearen une gorena.

Donostiako zein jatetxe gomendatuko zenukete?
Portuetxe erretegia, beti pozik irteten gara hortik; eta Parte Zaharreko Morgan, Narrika kalekoa.

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

Iruzkinen atala

Azken 7 egunetako irakurrienak

1

Kaxildak salatu du "gertakari larriak" bizi dituztela asteburuan 'La Sapa de los Aperribay' liburuaren harira

2022/05/23
Amara
2

Isidro Yoldi hil da, Irutxuloko Hitzaren sustatzailea eta euskalgintzako kidea

2022/05/20
Donostia
Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Gainera, BERRIAlaguna izateagatik, orain HITZAkide egiten bazara katilu bat oparituko dizugu:

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.